Referater

Bangsbo Freja – Gærum IF lørdag 18. august 2012 kl. 16

Skribenten så kun første halvleg og referer derfor med forsigtighed om anden halvleg…

Lokalbraget mod Bangsbo skulle gerne vindes, hvis ikke Gærum skulle hægtes af i rækken. Bangsbo havde forinden banket FfI 2 med hele 6-1, så det var ikke uden nerver, at GIF gik ind til kampen.

GIF startede i denne opstilling (4-1-4-1):

Flemming G

Kasper Ø – Ronni J (c) – Rene B – Morten H

Mathias B

Michael S – Kenneth S – Bjarke S – Jesper A

Thomas J

På bænken fra start: Jonas Hvid og Jacob Bech

GIF lagde hårdt tryk på fra start og efter 1,5 min ramte Mathias stolpen med et flot skud efter hjørnespark. GIF var nogenlunde spilstyrende og derfor var det en hård mavepuster, da Bangsbo efter et kvarter kunne score let til 1-0. En bold i dybden til deres hurtige angriber blev sikkert udnyttet i en situation, hvor forsvaret så noget tungt ud og hvor offside-fælden i den grad kiksede. GIF fortsatte dog ufortrødent men var heldige med ikke at komme bagud 2-0, da en ufarlig bold blev tæmmet helt skævt foran mål, så Bangsbos angriber fik en gratis kæmpe mulighed. Heldigvis blev denne misbrugt.

Efter en lille halv time fik GIF så udlignet, da Jesper A kom igennem i venstre side og spillede bolden på tværs til Thomas J, som sikkert scorede til 1-1. Umiddelbart efter headede Michael S lige over efter hjørnespark, og GIF var for alvor med i kampen igen.

Lige inden halvleg kom Jesper A alene igennem med 2 Bangsbo-folk efter sig. Trækket uden om målmanden blev lidt langt, men Jesper blev ramt af målmanden ved driblingen og mistede måske et skridt. I stedet for fordel, blev der i stedet dømt frispark til GIF og målmanden modtog en advarsel. Lidt heldigt for Bangsbo, da det lugtede af en udvisning. Frisparket blev der ikke scoret på, men det var tæt på med returen, som blev brændt tæt under mål.

Skribenten måtte gå i halvlegen, men refererer her, at GIF kom på 2-1 ved Thomas J. Samme Thomas J fik tilkendt et straffespark senere, som Bjarke S sikkert omsatte til mål.

Kampen fik en træls slutning, da dommeren fløjtede kampen af 3 min før tid, da han følte sig truet af en Bangsbo-tilskuer. Bangsbo er derfor senere blevet taberdømt, hvorfor resultatet er skrevet ind som 3-0 til GIF. Men flot, flot kamp trods alt.

Gærum IF – Hals FS tirsdag 14. august 2012 kl. 19

Gærum skulle starte ud mod oprykkerne fra Hals FS og forsøge at komme godt fra land. Optakten blev lidt hektisk, da Søren H fik en voldsom ankelforvridning under opvarmningen, hvilket forstyrrede optakten.

GIF startede i denne opstilling (4-1-4-1):

Stefan B

Steen B – Ronni J – Rene B – Allan H

Søren H (c)

Thomas J – Michael S – Bjarke S – Jesper A

Kenneth S

På bænken fra start: Morten H – Jesper H – Kasper Ø

GIF startede fornuftigt op og var klart spilstyrende fra kampens start og var meget aggressive. Hals havde svært ved at komme i gang og GIF styrede begivenhederne. Det blev dog ikke til de store åbne chancer men en del dødbolde og hjørnespark, hvor GIF især var farlige. Efter godt et kvarter fik Thomas J scoret, da Kenneth spillede ham flot fri, men af ukendte årsager blev målet annulleret, da dommeren mente, at Thomas lavede frispark i situationen, hvor han løb fra sin modstander…

I stedet kom Hals lidt mere med og efter 25 min gik det galt, da en bold ikke blev clearet i GIFs venstre side. Et indlæg kom ind over, hvor en hurtig Hals-spiller fik slidt sig foran Rene og Ronni og i 2 omgange fik bolden sendt i mål. Ærgerligt.

GIF var nu rystet og små 5 min senere gik det galt igen i samme side. En Hals-spiller førte bolden frem og manglende kommunikation gjorde, at han kunne spille sin makker fri i dybden, og han scorede sikkert. Et mål der lugtede fælt af off-side, men dommerens fløjte forblev tavs.

GIFs spil forblev usammenhængende til pausen, hvor Hals førte 2-0.

I anden halvleg blev det ikke meget bedre, og efter 10 min måtte Søren H forlade banen, da anklen ikke kunne mere. Jesper H kom ind i stedet og spillede en fornuftig kamp. Anden halvleg blev noget rod fra GIFs side, og spillet hang ikke sammen. Det blev til enkelte chancer efter hjørnespark og frispark, og man skulle helt hen til det 73. min, før Jesper A fik reduceret på en flot halvflugter, som målmanden aldrig så….

GIF lagde mere pres på og havde opløb til flere chancer, da spillet blev mere og mere offensivt. Det gav plads i den anden ende, hvor Hals havde et par store muligheder på kontra, som Stefan dog fik reddet. Det blev ved de 2-1, og dermed fik GIF en træls start på efteråret…

Et resultat, som egentlig var ok, men hvor GIF med lidt held og kynisme kunne have fået det ene point. Der skal spilles noget bedre, hvis Bangsbo skal besejres i næste kamp.

Ulsted B – Gærum IF fredag 18. maj 2012 kl. 19

Efter en lang køretur til Ulsted skulle GIF forsøge at få 3 points på kontoen. Banen og vejret indbød til fantastisk fodbold og selv de store “Champions League”-mål på Ulsted Stadion var klar til at blafre… Der var dog inden kampen snak om, at vi ikke nødvendigvis skulle spille flot fodbold placeringen i tabellen taget i betragtning. Gærum var uden de skadede spillere Jacob B, Jacob N og Christian Krogh. Derudover var der afbud fra Jesper A og Rene B.

GIF startede i denne opstilling (4-4-2):

Stefan B

Steen B – Ronni – Rasmus S – Allan H

Jeppe K – Jesper H – Søren H (c) – Michael S

Thomas J – Kenneth S

På bænken fra start: Morten H, Hans Chr. Eriksen og Jonas Hvid

GIF lagde fra kampens start et højt pres på hjemmeholdet og var spilstyrende fra start. Ulsted fik ikke mulighed for at lave noget ordentligt opspil og slog lange bolde, som GIFs forsvar havde fint styr på.

Efter 4 min blev en bold spillet op i venstresiden på Kenneth, som fik bolden sparket over sig selv til Michael S, der løb helt til mållinjen, hvor han med et perfekt meget højt indlæg fandt Thomas J ved bagerste stolpe, som uden problemer kunne score til 1-0 til GIF. GIF fortsatte dominansen og havde helt styr på modstanderen og kom frem til flere farlige forsøg og afslutninger på mål i den efterfølgende periode. Det var derfor fortjent, at det blev 2-0 til GIF efter 15 min.

Et frispark blev begået mod Kenneth S midt for mål ca. 25-30 fra mål. Søren H blev sat til at sparke, og selvom de høje folk var rykket med op tog han chancen fra distancen. Og det var klogt. Med et meget hårdt skruet spark blev bolden med meget stor fart sparket rundt om muren og sat ind i modsatte side af målet i forhold til sparkeretningen. Et fantastisk mål, som udløste stor jubel hos GIF og ikke mindst hos skytten Søren “Cristiano Ronaldo” Hjortholm 🙂

GIF fortsatte i fuld kontrol og kunne have scoret et par mål mere inden pausen, hvis effektiviteten havde været større. Efter ca. 35 min måtte Michael S udgå med en skade efter en hård tackling. Ind kom Morten H. Ulsteds første reelle chance, hvor Stefan måtte i aktion var først efter ca. 40 min.

2-0 ved halvleg og der blev talt om at køre på, selvom GIF var klar over, at nu ville hjemmeholdet komme med mere power.

Anden halvleg blev den direkte modsætning for GIF. Fra start kom GIF under voldsomt pres fra hjemmeholdet, som nu var klart spilstyrende uden dog at komme frem til store chancer. Efter 57 min fik Morten H en ualmindelig tynd advarsel for et puf i ryggen, og det gjorde det ikke nemmere for GIF. I denne periode stod næsten alle spillere ved eget felt og GIF havde svært ved at cleare boldene og få lidt ro på spillet. Samtidig høvlede Ulsted den ene bold efter den anden frem mod GIFs forsvar, som virkelig havde fået noget at bestille. Ulsted valgte naturligt nok at lægge en angriber mere op og det gjorde det ikke lettere for GIF.

Efter 66 min blev det derfor ikke ufortjent 2-1, da et indlæg fra Ulsteds højre side landede midt for mål, hvor en angriber uden problemer kunne heade bolden i mål.

Selv da GIF blev fuldtallige kort efter, havde GIF svært ved at fastholde spillet og bolden og blev konstant presset af Ulsted. Det gav dog også flere kontrachancer til bl. a. Jeppe K, og i et par situationer kunne GIF have lukket kampen med en smule mere koldblodighed.

GIFs spillere blev mere og mere trætte og ind kom derfor både Hans og Jonas. Resten af kampen blev een stor fight fra GIFs side, hvor Ulsted forsøgte at presse GIF i bund. De kom til et par farlige situationer, hvor indlæg fra kanterne ikke blev clearet i første omgang. Samtidig havde en Ulsted-spiller evne til at kaste indlæg langt ind i feltet, hvilket også gav nogle halvfarlige situationer. Kampen blev mere og mere intens i forhold til fight, og dommeren havde til sidst lidt problemer med at finde en fornuftig linje. Flere spillere fra begge hold var tæt på at nå i det røde felt, men der kom heldigvis ingen advarsler.

Først efter 85 min havde Ulsted en stor mulighed, da en retur fra et indlæg blev flugtet mod mål, men med en super redning af Stefan blev en udligning afværget.

Det var derfor en forløsning, da dommeren fløjtede af, og GIF kunne fejre en sejr, som i den grad i anden halvleg blev fightet hjem. Uafgjort havde ikke været ufortjent, men omvendt havde GIF muligheder for at lukke kampen helt i første halvleg, hvor GIF var meget spilstyrende og havde en del chancer. Anden halvleg kunne også have udløst et par kontramål, hvis koldblodigheden havde været større. Men de 3 points gik til GIF, som forståeligt nok var MEGET glade efterfølgende.

Dejligt at se, at vi kan kæmpe en sejr hjem, når lokummet brænder… Og at vi selv på udebane så langt væk blev støttet af mange tilskuere. Næste kamp er lørdag 26. maj kl. 16 på hjemmebane mod FfI, hvor GIF har revanche til gode for et dumt nederlag på udebane i FfI.


Gærum IF – Hørby IF fredag 11. maj 2012 kl. 19

På en flot, men meget blæsende  forårsaften skulle GIF forsøge at snuppe 3 points i lokalopgøret mod Hørby IF og forsøge at blive bedre indbyrdes end dagens modstander. Træner Flemming måtte op til kampen se bort fra Team USA, der stadig var på tur, samt Jacob Nielsen og Christian Krogh, som desværre begge blev skadet i midtugens pokalkamp mod Bangsbo (blev i øvrigt tabt 4-3…). Begge spillere er desværre ude i længere tid, og ser ikke ud til at komme i spil på denne side af sommerferien. Der var også tvivl om Jacob Beck, da han også blev skadet i samme kamp, men han var fra start med.

Gærum stillede i følgende opstilling (4-4-2):

Stefan Bechmann

Steen B – Ronni J – Rasmus S – Allan H

Jeppe K – Jacob B – Søren H (c) – Michael S

Thomas J – Kenneth S

På bænken fra start: Jesper A, Jesper H og Morten H

Gærum havde valgt medvinden i første halvleg i håb om at kunne udnytte dette konstruktivt. Kampen startede med aggressivt spil fra begge hold. Gærum havde selvfølgelig fordel af vinden, selvom flere bolde af den grund blev slået for langt flere gange i første halvleg. Gærum havde et par gode muligheder i starten af kampen, men Hørby var samtidig meget farlige på omstillinger, hvor deres hurtige offensive folk satte GIF under pres flere gange, men heldigvis stod Stefan altid klar til at tage sig af forsøgene på mål. Kampen var temmelig lige, måske med et lille overtag til Gærum, og efter den aggressive start bølgede spillet frem og tilbage uden de helt store chancer. Ca. midtvejs i første halvleg måtte Jacob B give op og lade sig udskifte. Ind kom Jesper A, hvilket betød, at Michael S blev rykket ind på den for ham lidt uvante plads som offensiv midt.

Efter 35 kom dog forløsningen for GIF. En energisk kæmpende Thomas J fik fat i bolden på midten i højre side, og fik spillet bolden tilbage til Søren H, som med en god bold fik sendt Jeppe K af sted mod hjørneflaget i højre side. Jeppe sendte bolden ind over og ved bagerste stolpe var Thomas J selv nået frem og fik bolden sendt lidt heldigt i mål. Et mål lige efter fodboldens ABC og udført som beskrevet af Flemming i kampens oplæg. Stillingen holdt uden problemer til halvlegen, hvor der blev talt om at holde fast i konceptet fra første halvleg og passe på modvinden.

2. halvleg formede sig perfekt for GIFs side. Hørby virkede trætte efter at have haft modvind i første halvleg og virkede idéforladte mht. at bryde gennem GIFs defensiv. Som tiden gik blev Hørbys offensive folk mere og mere modløse, og Ronni J og Rasmus S havde fornuftigt styr på begivenhederne, så Hørby kom ikke frem til nævneværdige chancer. Efter 62 min. modtog en Hørby-spiller korrekt en advarsel for et voldsomt frispark på Jeppe K i en kontrasituation. I de 10 min. måtte Hørby kæmpe endnu hårdere og blev mere møre, selvom GIF i samme periode ikke fik det store ud af overtalssituationen. GIF fortsatte dog i fuld kontrol resten af halvlegen, selvom Hørby forsøgte at lægge et hårdere pres mod slutningen af kampen.

Efter 83 min. modtog Søren H en meget dum, men samtidig meget tynd, advarsel for at påpege, at bolden skulle flyttes ved et frispark til Hørby. Han nåede derfor ikke på banen igen i en lidt hektisk slutning, hvor Hørby sendte mange lange bolde frem mod GIFs forsvar og flyttede et par store centerforsvarere op som angribere. GIFs defensiv viste sig dog uhyre solid, og der var ikke nævneværdige afslutninger mod slutningen af kampen, hvor GIF også kunne have lukket kampen i et par kontrasituationer, hvis de havde været mere koldblodige.

Det var derfor et meget tilfreds GIF-hold, der kunne juble, da kampens dommer fløjtede af. En arbejdssejr, som efter chancernes fordeling og generel kontrol med kampen, må siges at være fortjent. Samtidig blev GIF bedre indbyrdes end Hørby, hvilket kan vise sig at være vigtigt ved afslutningen af sæsonen.

Næste kamp er ude mod Ulsted fredag 18. maj kl. 19. Et hold som GIF sikkert slog på hjemmebane, men også et hold, der efterfølgende har gjort det godt og fået hevet en del points hjem siden, så der skal i den grad igen vises noget vilje og godt spil for at få et godt resultat med hjem derfra.

Kvissel/Ravnshøj IF – Gærum IF lørdag 28. april 2012 kl. 16

På denne lørdag eftermiddag skulle Gærum IF på udebane på “kæmpe-banen” i Kvissel forsøge at få 3 points med hjem. I ugen har der været mange til træning og stor intensitet. Derudover er der blevet trænet i at spille på en stor bane netop for at vænne sig til dagens modstanders bane.

Gærum stillede med følgende opstilling, som til lejligheden var ny og “opfundet” af Flemming (4-4-1-1)

Frandsen

Steen B – Ronni – Christian Krogh – Allan H

Thomas J – Jacob Beck – Søren H (c) – Michael S

Jacob N

Kenneth Skov

På bænken fra start: Jesper A, Jesper H og Rasmus S

Gærum startede lidt nervøst. Det var tydeligt, at flere spiller skulle vænne sig til nye pladser og en generelt ny opstilling. Kampens første chance tilfaldt derfor Kvissel, da de ved en hurtig omstilling fangede bolden ved en fejlpasning fra forsvaret til midtbanen. Heldigvis skød angriberen forbi mål med et par meter, og Gærum kunne ånde lettet op. Gærum fik mere og mere fat i spillet og havde optræk til flere store chancer. Efter 12 min. erobrer Søren H bolden højt på Kvissels banehalvdel, men indlægget rammer ikke nogen, og målmanden kan sætte spillet hurtigt igang. På det efterfølgende angreb slår Kvissel en lang bold, som Ronni af ukendte årsager ikke får ram på. En Kvissel-angriber er dermed helt blank og han scorer sikkert til 1-0 for hjemmeholdet.

Gærum holdt dog, mod sædvane, hovedet koldt og holdt fast i konceptet. Efter flere store chancer til bl. a. Ronni efter hjørnespark, en friløber til både Thomas J og Kenneth, kunne Jacob N i det 28. min. med et fremragende kraftfuldt hovedstød score til 1-1 efter et frispark slået ind af Jacob Beck.

Gærum fortsatte nu med at lægge et voldsomt pres på hjemmeholdet, som havde svært ved at finde gennem GIFs forsvar og komme frem til åbne chancer. Det var derfor helt fortjent, at GIF kunne score til 2-1 efter 36 min. Igen var det Jacob N, som sikkert scorede efter et flot opspil i venstresiden og indlæg fra Michael S. I situationen trak både Kenneth og Thomas J deres modstandere med, så bolden fandt frem til Jacob. Flotte, flotte… Jacob N måtte dog kort efter udgå efter en grim eftertackling. Heldigvis blev han dog klar igen senere efter at have fået lidt vand på… Ind i stedet kom Rasmus “Ko” Søndergård.

2-1 ved halvleg. I pausen blev talt om at knokle på, da Kvissel virkede møre og opgivende.

GIF kørte på med fuld gas, og gav ikke Kvissel mulighed for på noget tidspunkt at få ro eller struktur i deres spil. Helt fortjent kunne GIF derfor score til 3-1 efter 53 min. En fremragende tværaflevering fra Steen B til Michael S blev sikkert udnyttet af det unge stortalent, som køligt lagde den uden om målmanden.

Efter 59 min fik Kvissel et gult kort imod sig, hvilket GIF udnyttede ved at score til 4-1 efter 65 min. Et rigtig godt indlæg fra Steen B blev nærmest med nakken headet ind af Jacob Beck uden chance for målmanden.

Kvissel var nu på randen af opløsning og GIF kørte bare på med fuld gas og havde kampen helt under kontrol. Angrebene væltede ned mod Kvissels målmand, og i flere situationer burde GIF nok have scoret yderligere. Først efter 85 min blev det 5-1. Jesper H, som var kommet ind, brød i gennem i højresiden og sendte et flot skud mod mål, som målmanden akkurat fik fingrene på, så bolden ramte overlæggeren. Returen røg tilbage i spil midt for mål, og denne helflugtede den også indskiftede Jesper A flot i mål.

2 min senere i 87 min blev det 6-1. Igen ved Jacob N, som var blevet frisk igen. Efter et par flotte driblinger midt for mål udplacerede han sikkert Kvissels målmand.

I de sidste små 5 min havde GIF flere MEGET store chancer. Bl. a. havde Thomas J en “direktør”, hvor bolden efter bandespil mellem Søren H og Jacob N endte med, at Søren H kunne lægge bolden ind til en helt fri Thomas, som desværre missede muligheden.

Men 6-1 blev det, selvom det kunne have været blevet til mere. Meget positivt, at vi producerede 12-15 chancer, der kunne have givet et mål, og at vi holdt fast i vores koncept med at spille bolden flot rundt. På nær de første 10 min er vi i fuld kontrol og kører modstanderen helt over både fysisk og psykisk. Rigtig fint, at målene kommer fra flere forskellige spillere, som ikke nødvendigvis er angribere. Alt i alt en fremragende holdindsats, hvor vi virkelig arbejdede for hinanden og holdt fast i vores grundkoncept uden at panikke, da vi desværre kom bagud. Meget positivt.

Næste kamp er hjemme lørdag 5. maj kl. 15 ved sommerfesten, hvor topholdet Dronninglund kommer på besøg. Her skal nok forventes en noget sværere modstander. Til kampen må GIF se bort fra Team USA, der stadig huserer i US, mens Søren H er på ferie. Desuden er det også uklart, om Stefan B bliver i stand til at spille. Så der skal spilles godt og kæmpes for at få points med fra denne kamp. Men mon ikke et til dagen talstærkt hjemmepublikum kan hjælpe de lokale helte godt på vej?

Hørby IF – Gærum IF lørdag 31. marts 2012 kl. 14

På en forrygende flot forårsdag og på en for tiden god bane, skulle GIF sparke forårssæsonen i gang på udebane mod en anden oprykker, Hørby IF. Der er blevet arbejdet fornuftigt på træningsbanen og med tilgang af nye spillere var det derfor spændende at se, hvordan første kamp skulle arte sig.

Gærum stillede med følgende opstilling (4-4-2):

Stefan

Steen B – Rasmus S – Kasper Ø (c) – Jesper A

Jonas A – Jacob B – Søren H – Jacob N

Kenneth S – Thomas J

På bænken fra start: Allan H, Rene B og Christian K

Kampen startede med et hjemmehold, der klart tog dirigentstokken. De virkede fra start langt mere opsatte på at få tre point i hus end GIF. GIF havde svært ved at få spillet til at køre, og den aftalte tålmodighed udeblev desværre. Alt for mange dårlige afleveringer og for mange lange bolde uden adresse gjorde, at GIF ikke havde bolden ret længe af gangen og konstant kom under pres fra Hørby. Samtidig gik det ikke prangende i “motorrummet”, hvor Jacob B og Søren H især i første halvleg havde besvær med både placering og afleveringer.

Første halvleg var derfor meget rodet og ofte med alt for panisk spil fra GIFs side. Hørby havde en del småchancer i starten af kampen uden for alvor at teste Stefan, men de kom dog tættere og tættere på, mens GIF i den anden ende stort set ikke havde nogle afslutninger i starten af kampen. Da det endelig så ud til, at GIF var ved at vågne op og komme bare en lille smule i gang, får Hørby desværre scoret til 1-0 efter ca. en lille halv time. Et frispark fra deres højre side får lov at passere hele vejen gennem feltet, hvor en Hørbyspiller kan score uden problemer efter en talentløs opdækningsfejl af en unavngiven person…

Gærum vågnede nu lidt op og havde reelt først her den første afslutning på mål, hvor en fejl i Hørby-forsvaret gjorde, at Thomas J pludselig havde en god mulighed midt for mål. Desværre kanonerede han bolden over mål, og GIF var fortsat bagud. Efter ca. 40 min. blev Hørby korrekt reduceret til 10 mand, da Thomas J helt fri for mål blev nedlagt. I situationen var det måske bedre, hvis Thomas havde fået lov at løbe, da det lignede et oplagt mål, som måske kunne have givet GIF noget ny energi.

GIF fik ikke noget ud af frisparket og resten af tiden frem mod halvlegens slutning, så 1-0 ved pausen. I pausen blev der snakket om at skulle arbejde MEGET mere og spille hurtigere. Samtidig blev det gjort klart, at der ville komme en trippel-udskiftning kort inde i anden halvleg, hvis ikke spil og fight blev forbedret.

Anden halvleg blev præget meget af, at GIF var en mand i overtal. GIF havde bolden rigtig meget, uden dog for alvor at få noget ud af det. Spillet var stadig alt for statisk og langsomt og som i første halvleg blev det ofte afsluttet med en for lang og for dårlig aflevering. Hørby fightede for pointene og levede naturligvis af kontraspil og lange bolde. GIF kom dog tættere og tættere på og havde en del afslutninger, som dog ikke var vanvittigt farlige. Efter 20 min sker der så det helt vanvittige, at Hørby kommer på 2-0. En lang høj bold ender pludselig hos Hørbys meget energiske angriber efter noget klumpspil, og ud af ingenting får han spillet 1-2 med en makker, og i en 50-50 situation, når han akkurat bolden før Stefan og får den “løftet” ind over ham.

Nu skulle man tro, at GIF for alvor tabte pusten, men i stedet var det som om, at det netop var det, der skulle til for at vække holdet. Der blev lagt et endnu hårdere pres på Hørby, og spillet blev en smule bedre. Det blev til flere og flere afslutninger, som kom tættere og tættere på. Efter ca. en halv time får GIF så endelig scoret, da debutanten Jacob N efter en fremragende solotur i højresiden får snøret et par spillere, inden han med venstrebenet får sparket bolden i mål via den ene stolpe. Det gav nu GIF mere tro på tingene og kort efter var Jacob faktisk ved at gentage samme succes, men denne gang gik bolden forbi fjerneste opstander.

GIF pressede på og ramte bl. a. stolpen og havde flere nærgående forsøg. Bl. a. havde Kenneth en god mulighed, hvor bolden efter noget klumpspil blev pareret af først forsvaret og til sidst målmanden på nærmest mirakuløs vis. Men ind kom bolden ikke og den sidste gode mulighed kom efter hjørnespark, hvor Søren H forsøgte at dirigere bolden i modsatte målhjørne på hovedstød, men denne bold gik også forbi.

Det blev ved de 2-1, og Hørby-spillerne var naturligvis lykkelige over sejren, da da også havde været en mand i undertal i 50 min. Med lidt held kunne GIF sagtens have fået uafgjort med hjem og måske endda en heldig sejr, som dog ikke havde været helt fortjent. GIF-spillerne hang derfor noget med hovedet efter en ringe indsats, hvor meget af det trænede ikke blev omsat til praksis. Spillet var alt for langsomt, ideforladt og usammenhængende, og det faktum at GIF skulle bruge det meste af første halvleg på at spille sig i gang dur bare ikke. Der er noget at arbejde videre med til næste kamp hjemme kl. 16 Skærtorsdag mod Ulsted. GIF håber her på god støtte fra det trofaste hjemmepublikum, så den første sejr kan komme i hus!

Gærum IF – Skagen IK (1) lørdag 15. oktober 2011 kl. 14

“Topopgør” på Gærum Stadion, hvor rækkens nummer 2 Skagen IK (1) kom på besøg til sæsonens sidste kamp. Kampen fik en lidt kaotisk indgang, da Skagen kun mødte op med 11 mand, da 2 spillere var kørt galt i bil, inden mødetidspunktet i Skagen. Heldigvis for de 2 spillere kom de ikke til skade.

Gærum stillede med følgende opstilling (4-4-2):

Stefan Bechmann

Steen B – Christian Krogh – Kasper Ø (c) – Kim B. Nielsen

Jonas Hvid – Jacob Beck – Søren H – Michael S

Thomas J – Kenneth S

På bænken fra start: Ronni Jensen, Hans Chr. Eriksen og Per “Gas” Jensen (!)

Gærum var fra start opsat på at ville have minimum et point og meget gerne 3 point, så man kunne gå ubesejret gennem hele 2011. Gærum var fra start spilstyrende og ville gerne have et hurtigt føringsmål. Der var optræk til pænt spil og Gærum havde bolden meget og spillede den flot rundt. Der skulle dog gå 20 min, inden Kim B. Nielsen kunne score efter hjørnespark, hvor Kenneth fik dirigeret indlægget mod mål. Bolden blev reddet på stregen, men Kim fik returen sparket i mål. Kim havde i første halvleg flere gode muligheder efter hjørne, hvor både Michael S og Jonas ramte ham gang på gang ved bagerste stolpe. Desværre blev det ikke til flere scoringer fra Kims side.

Efter 27 udlignede Skagen meget ufortjent til 1-1 på deres første chance. En meget dårlig aflevering fra Søren H satte Gærums midterforsvar under pres. I den forbindelse mistede Gærum bolden og en hurtig kontra blev udnyttet til et mål, hvor Skagens angriber flot scorede ved at sparke dybt i bolden.

Efter 30 min fik Jacob et noget tyndt gult kort, hvor dommeren ikke så situationen men mere dømte efter sin fornemmelse. Dette ødelagde Gærums rytme i spillet, som blev noget mere tilfældigt.

Umiddelbart efter fik Thomas J gult kort sammen med en Skagen-spiller, da dommeren mente, at de havde været oppe at toppes efter en nærkamp. Gærum havde igen svært ved at få spillet til at køre, men alligevel formåede de at spille sig frem til 2 friløbere. Begge til Kenneth Skov, men disse blev desværre ikke udnyttet.

1-1 ved halvleg og der blev talt om at finde tilbage til det gode spil fra starten af kampen og køre Skagen trætte, da de heller ikke havde nogen udskiftere.

Efter 51 min kom Gærum så på 2-1 i en situation, hvor Kenneth igen kom afsted mod mål. Denne gang spillede han dog Thomas J, da han nærmede sig målet og han scorede sikkert.

Skagen var nu blevet mere møre og efter 60 min scorede Jacob på hovedstød efter hjørnespark, da han simpelthen hoppede højere end sin modstander (selvom det lyder usandsynligt) og headede bolden i mål.

4-1 blev det efter 67 min hvor et perfekt sparket frispark fra Gærums venstre side landede hos en helt fri Thomas J, som sikkert scorede. Jonas var manden bag frisparket.

Efter 78 min scorede Skagen på straffespark begået af Christian Krogh. Det var ikke verdens største straffe, men dømt blev det. Det påvirkede dog ikke Gærums moral og efter 85 min kunne Jacob score sikkert på straffespark begået mod ham selv. Heller ikke verdens største straffe, som blev sikkert omsat.

Dermed blev det til en fortjent 5-2 sejr og Gærum sluttede 2011 uden nederlag og med oprykningen sikkert i hus. Dermed bliver det i serie 3 efter vinterpausen, hvor det bliver spændende at se, om holdet kan undgå nedrykning.

Husk, at der er afslutningsfest lørdag 29. oktober 2011 i klubhuset i Gærum. Vel mødt og tak for en god sæson !

 

Gærum IF – Strandby lørdag 1. oktober 2011 kl. 16

Topopgør på Gærum Stadion , hvor rækkens nummer 1 og 2 skulle mødes. Et enkelt point til Gærum ville sikre oprykningen til serie 3 efter FfI har trukket deres hold, hvorfor Gærum får tre point for den næste kamp uden at spille.

Gærum stillede med følgende opstilling (4-4-2):

Stefan Bechmann

Steen B – Ronni – Kasper Ø – Christian Krogh

Jonas Hvid – Jacob – Søren H – Michael S

Kenneth S – Thomas J

På bænken fra start: Kenni J – Jesper H og Morten H

Det var tydeligt at mærke, at holdet denne dag var meget fokuseret på opgaven. Der var tendens til en smule nervøsitet og under opvarmningen virkede det som om, at spillerne havde kampens betydning i tankerne.

Strandby lagde stærkt fra land og allerede efter 1 minut havde de en rigtig god mulighed, hvor deres hurtige højrefløj blev spillet til mållinjen og lagde et knaldhårdt indlæg ind over, som deres angriber heldigvis ramte skævt, så han i stedet headede væk fra målet i situationen.

Umiddelbart efter fik Gærum hjørnespark i venstre side. Jonas sparkede hårdt og præcist mod forreste stolpe og bolden fik lov at passere gennem feltet og ind i modsatte side af målet. Kenneth mente godt nok, at han dirigerede den ind med en meget svag berøring… En drømmestart for GIF!

Men Strandby fortsatte med at spille deres chance. GIF havde svært ved at finde modtræk over for deres hurtige folk og omstillinger. Det var derfor ikke ufortjent, at Strandby efter ca. 10 min fik udlignet, selvom situationen var meget heldig. En bold mod Gærums forsvar blev snittet svagt af Ronni, hvorefter bolden på mystisk vis gik gennem benene/under foden på Steen, så Strandbys hurtige venstrekant kom alene afsted mod mål. Han fik scoret, selvom Stefan var lige ved at “pille” friløberen.

Ikke lang tid efter var Strandby meget tæt på at komme på 2-1, hvor de igen fangede Gærum med hurtigt spil efter et hjørnespark til Gærum. Samme spiller kom alene igennem men denne gang reddede Stefan med en fantastisk håndbold-fodparade, så stadig 1-1.

Efter ca. 25 min. kom Gærum på 2-1. Et opspil i Gærums venstreside endte med, at Søren H fik lagt en aflevering ind over til Kenneth i en situation, hvor det ellers så ud som om, at bolden var blevet tabt. Kenneth scorede sikkert på muligheden med en simpel afslutning. Så var der igen lidt ro på! Efter dette valgte de 2 i “motorrummet”, Jacob og Søren H, at udføre en taktisk genistreg på eget initiativ, så de spillede forskudt i stedet for på linje på midten. Det skulle vise sig at være en god beslutning, da det gav en meget bedre sammenhæng mellem Gærums kæder både offensivt og defensivt.

Næsten lige efter fik Kenneth et gult kort for at løfte benet foran målmanden, da han skulle til at sparke bolden frem ad banen… Lidt dumt…

Gærum blev i de 10 min pressset godt tilbage på banen men formåede at holde Strandby fra åbne muligheder.

3-1 blev det ikke kort før pausen. Igen var Kenneth målscoreren, hvor et lidt tilfældigt opspil pludselig landede for fødderne af ham lige uden for feltet. Igen et simpelt men hårdt spark og sikker scoring. Herefter måtte Kenneth lade sig udskifte pga en mindre skade.

3-1 ved halvleg og der blev talt om at forsøge at trække tempoet ud af kampen og køre den sikkert hjem.

Denne aftale valgte GIF dog ikke at følge, da først Michael S, efter flot forarbejde af Thomas J, fik scoret tæt under mål lige efter pausen. Nu var Strandby helt nede, og da Thomas J meget kort tid derefter gjorde det til 5-1 med et tørt hug, gik gassen helt af de unge spillere fra Strandby. GIF havde nu kampen helt under kontrol og spillede sig herefter til flere rigtig gode muligheder. Der skulle dog gå noget tid, inden målet til 6-1 blev sat ind af Thomas J. Et energimål, hvor han kom foran sin oppasser på et indlæg og bankede bolden forbi målmanden.

7-1 blev det ca. 10 min før tid. Et rigtigt godt sparket hjørnespark fra GIF’s venstreside (sparket af Morten H) blev sendt til bagerste stolpe, hvor Ronni med et perfekt timet kraftfuldt hovedstød kunne sende bolden i mål.

I de sidste 10 min var der stadig flere muligheder, men der blev ikke scoret flere mål. Denne fantastiske sejr betød naturligvis, at GIF kunne juble, da dommeren fløjtede kampen og fejre oprykningen med champagne og “træner-kast”. Så fra næste år hedder det serie 3 for førsteholdets vedkommende.

Næste, og sidste kamp i denne omgang, bliver søndag d. 16. oktober mod Skagen 1 kl. 11 i Gærum. Det skal dog bemærkes, at der i øjeblikket arbejdes på at flytte denne kamp til lørdag 15. oktober, men mere info om det senere.


Skagen IK (2) – Gærum lørdag 24. september 2011 kl. 14

Top mod bund i Skagen. Gærum skulle forsøge at hente en “pligtsejr” over Skagens tredjehold

Gærum stillede med følgende opstilling (4-4-2):

Stefan Bechmann

Steen B – Ronni – Kasper Ø – Christian Krogh

Jonas Hvid – Jacob – Søren H – Michael S

Kenneth S – Thomas J

På bænken: Kenni J – Jesper H – Christian Fogh Mikkelsen (debut)

Inden kampen blev der talt meget om ikke at undervurdere modstanderen. Det virkede heller ikke umiddelbart som om, at det var tilfældet. Fra start blev der lagt et meget højt pres på Skagen, som havde meget vanskeligt ved at komme ret meget længere end midterlinjen, inden bolden igen var på Gærum-fødder. Især i Gærums højre side var der meget åbent og næsten frit løb frem for Steen og Jonas.

Gærum forsøgte at spille sig til chancer og havde i starten flere gode opspil, hvor der desværre til sidst blev lidt for meget “putværk” over det i stedet for at få afsluttet. Det var som om, at bolden bare SKULLE trilles ind over stregen.

Flere halve muligheder blev misbrugt og mange indlæg slået ind fra især højre side, men målet udeblev.

Ca. midt i halvlegen kom forløsningen så. Et udspark fra Skagens målmand blev headet frem af banen af Søren H. Skagens bagerste mand fejlvurderede boldens opspring, så den hoppede over ham. Thomas J var hurtig over den og efter en lidt infight med en Skagen-spiller kunne han lægge bolden til højre til Kenneth S, som med en simpel afslutning sikkert scorede.

Herefter fortsatte Gærum jagten på 2-0 målet. Flere chancer blev misbrugt. Bl. a. havde Søren H en kæmpe chance, hvor et godt indlæg fra højre blev headet forbi mål i helt fri position. Derudover havde Gærum et par meget nærgående forsøg forbi mål. Thomas J var også tæt på at komme forrest på et indlæg fra Kenneth, men igen manglede lige et par centimeter.

1-0 ved halvleg og det blev aftalt at fortsætte spillet og håbe, at målet til 2-0 ville komme.

Anden halvleg blev en lidt uskøn affære, hvor Skagen virkelig begyndte at pumpe lange bolde frem, mens Gærums spil blev mere og mere nervøst pga udeblivelsen af næste mål. Der blev dog stadig produceret chancer, som kunne være omsat til mål, så troen var endnu til stede.

10 min før tid sker så det utænkelige. I en ufarlig situation i Gærums højre side får Skagen taget et hurtigt indkast. Skagen slår bolden hårdt og præcist mod bagerste stolpe, hvor Krogh og Bechmann misforstår hinanden, så en Skagen-spiller kan helflugte bolden i det lange hjørne. Et meget godt mål, selvom det var helt ufortjent.

Der blev lavet et par hurtige udskiftninger og bl. a. Michael S kom på banen igen. Et par minutter efter kommer så Gærums næste mål. Jesper H var gået med frem og efter et par driblinger i feltet ved mållinjen får han sendt bolden fladt ind over, hvor netop Michael S kommer forrest med en lang tå og får scoret til 2-1.

Stor glæde i Gærum-lejren og de sidste 10 min handlede blot om at forsvare føringen. Der var lidt tendens til panik, men Skagen blev aldrig rigtig farlige.

En ikke flot spillet kamp, hvor vi må sige, at heldet og marginalerne ikke var på vores side. Men dog rigtig god moral, at vi får scoret målet til 2-1 hurtigt efter udligningen, selvom det lige virkede håbløst i situationen. Næste kamp er på hjemmebane lørdag kl. 16 mod Strandby i et regulært topopgør.

Skagen IK (1) – Gærum lørdag 10. september 2011 kl. 14

Lørdag var der topopgør i Skagen, hvor Gærum skulle forsøge at stikke af i toppen af tabellen eller holde afstanden til Skagen 1 på andenpladsen.

Gærum stillede op med følgende opstilling (4-4-2):

Stefan Bechmann

Steen B – Ronni – Kasper Ø – Christian Krogh

Jonas Hvid – Jacob – Søren H – Thomas L

Kenneth S – Michael S

På bænken: Morten Hougesen og Christian Sohrbeck

Det var aftalt, at Gærum fra start ville lægge pres på Skagen. Dette lykkedes fint, uden det dog gav de helt store målchancer. Begge hold virkede klar fra start, og der blev spillet i et fornuftigt tempo. Efter ca. 5 min havde Skagen et godt forsøg på mål af Brian Strauss. Heldigvis blev afslutningen overplaceret og stadig 0-0. Kort efter måtte Brian Strauss lade sig udskifte med en skade. Umiddelbart en klar svækkelse af Skagen, men de spillede nu med en anden spillestil, hvor de forsøgte at kombinere sig gennem med spil på jorden i stedet for at satse på lange bolde til Brian Strauss.

Kampen var meget lige, men det blev nu alligevel Gærum, der kom foran efter ca. 20 min. Et perfekt hårdt sparket hjørnespark fra Jonas endte ved bagerste stolpe, hvor Ronni forholdsvis ugeneret med et kraftfuldt hovedstød kunne bringe Gærum på 1-0.

I stedet for at få ro på spillet efter føringen blev Gærums spil mere tilfældigt og usammenhængende efter scoringen, og det var derfor ikke ufortjent, at Skagen efter ca. en halv time kunne udligne til 1-1 efter at have kombineret sig flot gennem Gærums venstreside for til sidst at spille på tværs og over i Gærums højre forsvarsside, hvor en Skagen-spiller sikkert udlignede til 1-1.

Der blev spillet fornuftigt fra begge holds side frem til pausen. Gærum havde dog en rigtig stor chance, hvor Kenneth modtog bolden midt på banen og sendte den direkte ud til Jonas på højrekanten. Jonas sendte bolden indover første gang, hvor Michael S var nået med frem. Desværre var det til det “kolde” højreben, så han forsøgte at tæmme bolden for at kunne afslutte med venstre. Desværre var der ikke så meget tid og plads til dette, så afslutningen blev ikke helt perfekt og ramte stolpen i stedet for at gå ind i kassen…

I pausen blev talt om at komme tilbage til det simple spil og ikke spille for nervøst.

Anden halvleg blev en lang fight om hver en bold, og det var tydeligt, at begge hold havde kampens betydning i baghovedet. Midt i halvlegen fik Skagen et gult kort, da en af de bagerste kom alt for sent ind i en tackling af Søren H. Desværre formåede Gærum ikke at udnytte situationen.

Der blev fra begges holds side spillet noget fornuftigt bold i perioder af halvlegen og især Gærum havde meget bedre styr på spillet efter pausen.

Det blev ikke til de helt store målchancer bortset fra en kæmpechance til Michael S, hvor Kenneth flot spillede ham helt “nøgen” efter et flot opspil. Desværre havde Michael starten jublen i hovedet, inden afslutningen og brændte desværre den store chance ved at skyde lige på målmanden.

Med ca. 10 min tilbage fik Gærum et gult kort i en situation, der var noget speciel. En Skagen-spiller blev helt reglementeret tacklet af Søren H i en situation, hvor Steen også var med. På mystisk vis blev der fløjtet frispark til Skagen og gult kort til …. Steen.

De sidste 10 min kunne Gærum dermed ikke lægge så meget pres på Skagen som ønsket og kampen endte 1-1.

Alt i alt et resultat, som Gærum kunne være tilfreds med. Men samtidig ærgerligt, at de store chancer vi havde ikke blev omsat til mål, og det havde ikke været ufortjent at tage alle 3 point.

Dejligt at se, at vi også mod en god modstander kan spille flot fodbold og frem til chancer. Ingen tvivl om, at Skagen er det bedste hold, vi har mødt indtil videre. Også flot at se, at alle kæmper kampen igennem, selvom flere var flade til sidst. Også fint, at Michael S nu er meget tæt på at kunne spille 90 min…

Næste kamp er lørdag 17. september hjemme mod Lendum kl. 16

 

Gærum – Frederikshavn fI lørdag 3. september 2011 kl. 16

Gærum skulle lørdag forsøge at få en sejr over bundholdet FfI, som endnu ikke havde scoret i de foregående kampe.

Gærum lagde fra start pres på udeholdet, og efter 2 min var GIF foran 1-0. Søren H fik opsnappet bolden, da FfI ikke kunne få sparket bolden væk. Kenneth blev spillet i dybden og efter nogle driblinger blev bolden spillet på tværs, hvor Thomas J stod klar og scorede.

Gærum fortsatte med at lægge pres på FfI, som havde sendt deres eneste udskifter på banen, da en spiller allerede efter 5 min blev skadet…

Gærum havde et særdeles solidt greb om kampen, men havde besvær med at spille sig gennem pga et meget kompakt FfI-hold og generel manglende fart i spillet. Det skal dog siges, at der var flere store muligheder til bl. a. Michael S, Thomas J og Kenneth, så der kunne have stået 5-0 ved pausen. I stedet blev det “blot” til 2-0 ved halvleg. En retur fra et FfI-frispark mod GIF’s felt blev opfanget af Thomas J. Han sendte Jonas afsted mod mål, og Jonas scorede sikkert.

I halvlegen var der en del frustrationer over manglende fart og effektivitet i spillet. Det blev dog aftalt at fortsætte, så vi til sidst kunne køre dem trætte.

Anden halvleg blev et langt pres mod FfI og Gærum havde masser af chancer og forholdsvis let spil. Det kunne have blevet til mange mål, men GIF måtte “nøjes” med 6 stk så slutresultatet blev 8-0.

Målscorere blev Thomas J med 5 (!), Kenneth S med 1 og Jonas med 2…

Næste kamp er på udebane lørdag 10. september mod Skagen 1

Strandby/Elling – Gærum søndag 28. august 2011 kl. 15

På den flotte XL-Byg Arena på Skeltvedvej skulle Gærum søndag eftermiddag forsøge at få 3 point på kontoen.

Gærum stillede op i følgende opstilling (4-4-2)

Nikolaj Frandsen

Steen B – Ronni – Kasper Ø – Chr. Krogh

Jonas – Jacob – Søren H – Michael S.

Kenneth S – Thomas J

På bænken fra start: Thomas L, Hans E og Jesper H

Kampen startede i et fornuftigt tempo, hvor Gærum ville forsøge hele tiden at stresse Strandby i deres opspil, så de ikke fik ro til at spille. Dette lykkedes meget godt og Strandby var i starten nødt til at slå lange bolde, som GIFs forsvar havde OK styr på. Gærum forsøgte at fortsætte det gode spil fra de seneste kampe og spille igennem til chancer.

Dette lykkedes også rigtig fint og GIF havde anløb til flere gode muligheder i starten, hvor lige det sidste manglede.

Det var derfor noget ufortjent, da Strandby på deres første reelle afslutning på mål fik scoret til 1-0 efter 19 min. Et forsøg fladt forsøg fra hjørnet af straffesparksfeltet blev kun halvklaret af Frandsen, og “returen” trillede stille og roligt i mål.

Gærum tabte dog ikke modet og gik ikke i panik. I stedet blev konceptet fortsat og efter flere chancer kunne Thomas J fortjent score på hovedstød fra næsten jordhøjde. Målmanden kunne ikke holde bolden og den trillede lige akkurat over stregen. Oplæg fra Jonas og der var spillet 27 min

2 min senere fik Strandby et gult kort for en for sen tackling. Gærum lagde endnu mere tryk på og flere chancer var tæt på at udløse scoring. Bl. a. var Thomas J igen tæt på at score med hovedet efter endnu et indlæg fra Jonas.

Det blev ved 1-1 ved halvleg, og i pausen blev der talt om at fortsætte med at spille på samme måde i anden halvleg i en tro på, at Strandby til sidst ville bukke under.

Efter 49 min kunne Kenneth S score til 2-1. Gærum jagtede en tabt bold og lagde igen pres på en Strandby-spiller som i et forsøg på at sparke bolden væk på tværs af banen, ramte den skævt, så det pludselig blev til en friløber til Kenneth, som sikkert scorede på simpel vis.

Kort efter var Strandby tæt på helt ufortjent at komme tilbage i kampen, da et indlæg fra venstre blev ramt så skævt, at bolden ramte overlæggeren i modsatte hjørne, men ind kom bolden heldigvis ikke.

Konceptet blev fortsat og efter 62 min kunne Thomas J score til 3-1 efter en fremragende lang aflevering i dybden fra Ronni. Thomas løb fra Strandbys forsvar og trods et langt sidste træk og en lidt mere spids vinkel hamrede han sikkert bolden i mål med venstrebenet.

I det 64. min fik Strandby igen et gult kort mod, da Søren H blev tacklet for voldsomt. Det gav Gærum ro til at spille kampen færdig i et roligt tempo, da Strandby lidt mistede troen på at kunne komme tilbage.

Gærum havde nu rigtig mange fine muligheder ved både Thomas J, Kenneth S og Jonas x2, men først i 80. minut blev det 4-1 ved Thomas L, da et indlæg (det var det vist) fra venstre snød målmanden og sejlede ind over ham.

Kampen blev spillet færdig stille og roligt, kun afbrudt af et gult kort til Kenneth S, da han kom lidt for voldsomt ind i en tackling efter 87 min

Igen dejligt at se, at vi holder hele vejen hjem, og at vi virkelig formåede at presse og stresse Strandby hele kampen igennem, så deres hurtige, unge spillere ikke fik lov at komme frem til nogle farlige kontraer eller lign.

Næste kamp er på hjemmebane 3. september kl. 16 mod oprykkerne fra FfI.

Gærum – Skagen (2) lørdag 20. august 2011 kl. 16

På en flot og veltrimmet bane i Gærum tog hjemmeholdet mod oprykkerne fra Skagen.

Gærum stillede op med følgende opstilling (4-4-2)

Stefan Bechmann

Steen B – Ronni – Kasper Ø – Kenni J

Jonas – Jacob – Søren H – Thomas L

Kenneth S – Thomas J

På bænken fra start: Jesper Hougesen, Sohrbeck og Hans E.

Kampen startede i et roligt tempo, hvor hjemmeholdet forsøgte at spille bolden rundt og skabe plads til at lave løb til kanterne og angriberne. Oprykkerne fra Skagen havde dog valgt at stille op i en MEGET kompakt opstilling, hvor deres forreste angriber ofte lå 10-15 m nede på deres egen banehalvdel. Samtidig stod de ikke så dybt i forsvaret. Dette gjorde, at spillet i første halvleg kun foregik på omkring 25 % af banens længde…

Gærum havde derfor bolden rigtig meget i første halvleg men havde besvær med at få skabt pladsen til at åbne Skagens forsvar op. Der var for mange boldberøringer og for lidt hurtigt spil, så Gærum fik ikke skabt de fornødne chancer i starten af kampen. I stedet var Skagen tæt på at chokstarte, da et boldtab og en lang bold fra Skagens forsvar var ved at overrumple Gærums venstreside. Heldigvis løb chancen ud i sandet. Det blev bedre med tiden i første halvleg og Gærum kunne fortjent bringe sig foran 1-0 efter 25 min ved Thomas Jensen efter flot forarbejde af Kenneth. I resten af halvlegen havde Gærum et par andre store muligheder. Bl.a. havde Jonas en fremragende halvflugter på overlæggeren og samme spiller havde også en kæmpe hovedstødschance efter flot forarbejde af Thomas J. Det skal siges, at Gærum også helt sikkert blev snydt for et meget klart straffe begået mod Thomas J, men fløjten forblev tavs… Så 1-0 ved halvleg.

I pausen blev talt om at fortsætte med at køre på og forsøge at spille Skagen trætte. I samme ombæring blev Hans indskiftet, da han erstattede Thomas L. Jesper H kom også ind til sin debut og erstattede Kenni J.

Skagen havde også foretaget et par indskiftninger, som heldigvis for Gærum ikke så ud til at forstærke holdet. Gærum lagde voldsomt pres på Skagen fra starten af anden halvleg og efter 47 min kunne Thomas J score til 2-0 efter oplæg fra Søren H. En bold direkte i fødderne og en god vending af Thomas, hvorefter han sparkede bolden i det korte hjørne.

Nu gik gassen fuldstændig af Skagen og Gærum havde nu både masser af tid og plads til at spille bolden rundt, da de ikke formåede at ståå kompakt længere. Efter 49 min blev det derfor 3-0 til Gærum, igen ved Thomas J efter oplæg fra Kenneth. Så var det nok for den dag for Thomas J (han skulle til sin fars 60-års fødselsdag), der herefter blev udskiftet. Ind i stedet kom Sohrbeck. Efter 55 min scorede Kenneth med en god, gammeldags tå-hyler efter et løst opspil, hvor bolden havnede hos ham.

Det var nu spil til et mål og med lidt god vilje kunne Gærum måske have scoret 10 (ja, 10!) mål i anden halvleg, hvis koncentrationen havde været bedre. I stedet blev det lidt for smart og ofte lidt for selvisk i opspillet, så den sidste bold tit blev for dårlig.

Efter 86 min blev det 5-0 ved Kenneth efter et flot gennemspillet angreb, hvor Jesper havde taget turen hele vejen ned ad venstresiden, for til sidst at spille bolden skråt bagud, hvorefter Kenneth stille og roligt kunne score.

Dejligt med en stor sejr og se, at vores koncept med at spille holdt, selvom vi havde besvær med i første halvleg at få det til at køre. Samtidig skønt at begge angribere scorer mål. 5 mål af Thomas J i 2 kampe og 3 af Kenneth i 2 kampe lover godt for det fremtidige samarbejde i front.

Næste kamp er søndag kl. 15 mod Strandby på udebane.

Lendum – Gærum fredag 12. august 2011 kl. 19

På en ualmindelig “sumpet” og i den ene ende meget langhåret bane i Lendum skulle GIF forsøge at få første sejr i hus mod Lendum. Der blev i oplægget talt meget om, at GIF ikke skulle undervurdere modstanderen og især deres fysik.

Gærum stillede op med følgende opstilling (4-4-2)

Nikolaj Frandsen

Steen B – Ronni – Kasper Ø – Thomas L

Hans – Jacob – Søren H – Michael S

Jonas – Kenneth S

På bænken fra start: Thomas Jensen og Kenni Jensen

I starten virkede det som om, at spillerne havde glemt dette. I hvert fald var det Lendum, der startede bedst ud med stor fysik og meget direkte spil med lange bolde i dybden. Banen var meget velegnet til dette, da bolden gik død i det lange græs og ikke automatisk løb fra angriberne og ned til Frandsen.

Langsomt kom Gærum bedre med og pasningerne blev efterhånden bedre, selvom de havde en tendens til at blive en smule for korte pga det lange græs. GIF var især farlige på dødbolde, og det var da også efter et hjørnespark fra Michael Skovsgaard, at GIF kom på 1-0, da et meget godt sparket hjørnespark blev sparket i bold, da Lendums målmand tabte bolden ind i målet. Han kunne pga den stærke sol ikke se bolden og tabte den ind i målet, da han forsøgte at gribe den.

I stedet for et endnu større overtag til GIF blev kampen ved med at bølge frem og tilbage, da Lendum havde kræfterne. Efter 36 min. udlignede de derfor, da GIF tabte bolden i en situation, hvor holdet var på vej frem. Lendum slog en lang bold til en angriber, som i situationen ikke var blevet trukket off-side, da en enkelt forsvarsspiller ikke var nået med helt op.

GIF viste dog god moral, og efter endnu et farligt hjørnespark, denne gang fra GIF’s venstreside, kunne Kenneth Skov score efter en retur i feltet, hvor Lendum ikke fik clearet bolden. Kort herefter kom Thomas Jensen på banen (til sin debut) i stedet for Hans. Stillingen 2-1 til GIF holdt derfor til halvleg.

I pausen blev der snakket om at fortsætte at spille bold og forsøge at køre Lendum trætte. Dette blev ikke efterlevet på banen og i langt det meste af anden halvleg blev det fra begge holds side til en omgang sparken fra ende til anden, hvor midten af banen ikke kom så meget i brug… GIF havde dog stadig nogenlunde styr på begivenhederne. I det 62. min. udlignede Lendum dog pludselig på et fantastisk flot sparket frispark. Fransen ville ikke have mur op, og det benyttede Lendum´s angriber til at sparke bolden i mål fra ca. 25 m. Et flot spark, hvor boldens bane knækkede i luften, så Fransen blev snydt. Han indrømmede dog bagefter, at måske burde have reddet sparket…

GIF viste dog igen rigtig fin moral og allerede efter 64 min kunne Thomas Jensen score i sin debutkamp. Igen på en retur i feltet fra et godt hjørnespark, hvor Thomas ramte bolden klokkerent og hamrede bolden i kassen med en halvflugter.

Lendum var nu ved at være trætte og fortsatte derfor med at losse lange bolde afsted mod deres angribere i håbet om at få scoret. GIF havde dog igen nogenlunde styr på det og blev ikke for alvor overrumplet. Igen blev der sparket meget fra begge hold og det gode spil udeblev. Til sidst var Lendum dog så trætte, at GIF kunne spille bolden mere rundt og netop efter flotte kombinationer op gennem banen, kunne Thomas Larsen i det 89. min sende et perfekt indlæg fra venstre ind i panden på Thomas Jensen. Debutanten viste igen målnæsen og headede bolden i mål til slutresultatet 4-2 til GIF. En lidt skarpere målmand havde måske reddet hovedstødet, men et mål er et mål…

Kort efter blev der fløjtet af, og GIF kunne række armene i vejret og glæde sig over de 3 point. En arbejdssejr, hvor spillet ikke var prangende pga banen, men hvor intentionerne om at spille flot fodbold blev forsøgt. Det lover godt til kommende kampe, hvor vi med garanti ikke spiller på lignende baner. Med fra kampen kan også tages evnen til at holde moralen og få scoret de afgørende mål, selvom Lendum kom tilbage i kampen 2 gange.

Næste kamp er lørdag 20. august kl. 16 på hjemmebane mod Skagen 2.

Der er lukket for kommentarer.